Lajme

Çka kishte zbuluar Julian Assange i WikiLeaks për Serbinë dhe Kosovën?

Themeluesi i WikiLeaks, Julian Assange kishte zbuluar me shumë se 800 sekrete diplomatike, duke filluar nga fakti se Perëndimi kërkon pavarësinë e Kosovës nga Rusia dhe se qeveria serbe po e fsheh Karaxhiçin dhe Mlladiçin, shkruan BBC në gjuhën serbe.

Lobimi për një Kosovë të pavarur

WikiLeaks kishte publikuar një letër të ambasadorit amerikan në Francë, Craig Stapleton me 12 dhjetor 2006, se si Perëndimi ishte përpjekur ta bind Rusinë për pavarësinë e Kosovës.

Tutje, ai kishte zbuluar se si qeveria e Serbisë po i mbante të fshehët dy kri/minelët e luftës, Radovan Karaxhiçin dhe Mlladiçin.

Assange së fundmi u arrestua në Londër, pasi u dorëzua nga ambasada e Ekuadorit.