ARKIVA

Arma e rrallë shqiptare në arkivat e Perandorisë Osmane

Ottomanarchive, është një faqe në Instagram i cili publikon fotografi historike të ish-Perandorisë Osmane. Kjo faqe shpërndarë një fotografi e një armë shqiptare të shekullit të 19-të, trasnmeton Gazeta Metro.
Nuk e dimë nëse bëhet fjalë për një rastësi ose jo, por kjo fototogra është shpërndarë pikërisht në 551 vjetorin e vdekjes së heroit tonë kombëtar, Gjergj Kastriot Skënderbeu i cili udhëhoqi shqiptarët , pikërisht kundër ish-Perandorisë Osmane. Perandoria Osmane e njohur edhe si Perandoria Turke ishte një perandori e themeluar në fund të shekullit XIII në Azinë e Vogël veriperëndimore, gjëgjësisht në rrethinën e Bilexhikut dhe Sëgytit, nga kreu fisnor oguz turk Osmani. Pas vitit 1354, osmanët kaluan në Evropë, dhe me pushtimin e Ballkanit, Bejllëku Osman u kthye në një perandori transkontinentale. Osmanët i japën fund Perandorisë Bizantinenë vitin 1453 me pushtimin e Kostadinopojës nga Mehmet Fatihu.