LajmeTë fundit

​Zhgenjyese, portali publik, “padrejtesisht privat”, fitojn fonde ne emer te mediave, Shaip Kamberi financues

Sot, pas nje debati te ashper per mediat private e publike ne Komunen e Presheves, njeherit pas “hesapeve” te pazgjidhura mes Kryetarit te Kuvendit e Radio Televizionit Aldi per transmetimin e seancave plenare te KK Presheves, Alternativa per Ndryshim ka informuar opinionin per parregullesit dhe keqperdorimet qe jane bere e po behen ne emer te Televizionit Presheva.
Sipas komunikates se APN’s , Shenur Jahiu ish drojtor ne TVP eshte pronar i portalit zyrtar te RTP’s, ku ne emer te te cilit po perfiton fonde republikane per informim dhe media ne gjuhen shqipe.

Nese nje gje e tille eshe e vertee, cka edhe nuk eshte mohuar nga z.Jahiu, ateher nje gje e tille eshte zhgenjyese, e turpshme dhe krejtesisht jonormale. 

Me cfare te drejt dhe kush i’a toleroi z.Jahiu pronesin e portalit TVP’s, kush ia dha te drejten per te qene drejtues privat i atij portali ? Televizioni por edhe portali jane publike, askush dhe as z.Jahiu nuk ka te drejte ti keqperdor ose edhe ti privatizoi ato padrejtesisht e pa nje konkurs te hapur publik.

Edhe me zhgenjyese e ben fakti se nje medium i tille, portal i pronesuar fshehurazi eshte financuar nga Komuna e Bujanocit, e liderit te PVD’s Shaip Kamberi. 

Pavarsisht vleres financiare e pertej ndasive politike lokale, nje veprim i te dyja paleve e veqanarisht i Kryetarit Kamberi ne kete rast eshte krejtesisht i pakuptim, i padrejt dhe teper deshprues.

Deri sa Komuna e Presheves financon portalin Presheva.com kunderligjshem e qe juridikisht llogaritet veper penale, Komuna e Bujanocit financon turperisht portalin e rtvpresheva te antarit te kryesis se tije Shenur Jahiut, pa llogaritur edhe portalet e antareve te PVDs se Bujanocit.