Hasani: Detyrimi për intonim të himnit për njē shtator ështē anti njerēzore

Shkruan:Refik Hasani

Vendimi i fundit i Ministrit të Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë të Republikës së Serbisë, z.Branko Ruzhiq, që të intonohet himni i Serbisë, me rastin e fillimit të vitit të ri shkollor më 1 shtator.

Ky vendim është anti njerëzore dhe kundēr vlerave civile tē BE-së.
Serbia ka mbet ende në mesjet dhe kēshtu po tregon pa siguri nē nënshtetas tē tij duke intonuar himnin ,, Bozhe Pravde” duke i detyruar opcione të reja, si ,,Srpski Svet”.

Nē Serbi jetojn Shqiptarē Boshnjak, Hungarez, Bullgarë dhe dihet se Serbia ështē multietnike.

BE-ja do të duhej tē reagoj dhe ndalet intonimi i himnit nē Serbi pēr njē shtator, me rastin e fillimit tē vitit shkollor.