Rritet numri i të infektuarve në Zvicër, mbi 90 % me variantin Delta

Këtë javë, 4,692 raste të reja Covid-19 u regjistruan në Zvicër, me 55% më shumë se numri i një jave më parë (3,033). Numri ditor i rasteve në një mesatare 7-ditore ishte 670. Varianti Delta me përhapje më të shpejtë përbënte pothuajse të gjithë (97%) të mostrave të renditura në Zvicër më 12 korrik 2021.

Pavarësisht rasteve në rritje, numri i vdekjeve në Zvicër mbetet i ulët. Një vdekje u regjistrua këtë javë. Sidoqoftë, shtrimet në spital po rriten. Këtë javë 48 pacientë me Covid-19 u pranuan në spital, nga 14 që ishin një javë më parë, shkruajnë mediat zvicerane, përcjell albinfo.ch.

Shqetësimi kryesor mbetet ekspozimi i popullatës së pavaksinuar të Zvicrës ndaj virusit. Me shumë përhapjen në mesin e popullatës së re, nivelet në rritje të Covid gjatë, e cila shpesh prek ata me simptoma të lehta fillestare, janë një shqetësim kryesor.

Në përgjithësi, 46% e popullsisë së Zvicrës tani është plotësisht e vaksinuar dhe 53% kanë marrë paktën një vaksinë. Shkalla e vaksinimit është ngadalësuar ndjeshëm javët e fundit, një trend në lidhje me zyrtarët shëndetësorë zviceranë që po kërkojnë mënyra të reja për të inkurajuar vaksinimin. Idetë që diskutohen përfshijnë heqjen e opsionit të testit antigjen nga certifikata Covid e Zvicrës ose futjen e një pagese për këto teste, të cilat aktualisht janë falas.

Disa shqetësohen se ngadalësimi i vaksinimit mund të kërkojë kthimin e disa prej kufizimeve të mëparshme në jetën e përditshme, duke vonuar kalimin përsëri në normalitet.

Disa shqetësohen se ngadalësimi i vaksinimit mund të kërkojë kthimin e disa prej kufizimeve të mëparshme në jetën e përditshme, duke vonuar kalimin përsëri në normalitet.