Reshje të pazakonta në Europë / Në Gjermani 40 të vdekur e 70 të humbur si pasojë e vërshimeve

Reshjet e dendura në 24 orët e fundit në Europën Perëndimore kanë shkaktuar në zona të ndryshme katastrofë natyrore me pasoja në jerëz e dëme materiale. Në shumë rajone është shpallur gjendje alarmi prej katastrofës.

Si psosjë e këtyre vëtshimeve në Gjermani kanë humbur jetën deri më tani 40 persona dhe 70 të tjetër konsiderohen ende të humbur.

Edhe në Belgjikë, Zvicër e në rajone të tjera të Europës Perëndimore ka pasur vërshime që kanë shkaktuar dëme në infrastrukturë.