Hasani: Deklarata e Besnik Tahirit për Luginën e Preshevës, është e dëmshme

Shkruan:Refik Hasani

Përgjigje ndaj dekleratës së Besnik Tahirit,se:Presheva,Bujanoci e Medvegja vetëm me luftë mirren.

Ia kujtojm Besnik Tahirit.

Se lufta ishte nga Ushtria Çlirimtare e Preshevës,Medvegjës dhe Bujanocit 2000-2001

Dhe
është mbajtur Referendumi më datën 1 e 2 Mars 1992.

Nuk është çudi pse Serbia nuk e pranon Ushtrin Çlirimtare të Preshevës,Medvegjës dhe Bujanocit 2000-2001

Dhe
është mbajtur Referendumi më 1 e 2 Mars 1992.

Por, është tepër e dëmshme dhe irituese kur ish-ZëvëndësKryeministri i Republikës së Kosovës dhe Nënkryetari i AAK-ës sikur ka munges të njohurive themelore për luftën e UÇPMB-ës dhe Referendumin e Krahinës Shqiptare të mbetur padrejtësisht nën administrimin e Serbisë.

Kjo deklaratë e ulë nivelin e bisedimeve Beograd-Prishtinë dhe e forcon pozicionin e Serbisë që edhe Veriun e Kosovës edhe më tej të kontrollon.

05 Qershor 2021