Nga sot, Serbia Shqipëria në listën zvicerane të karantinës

Duke filluar nga sot, e hënë, 22 shkurt, Shqipëria, Serbia dhe disa shtete e regjione të tjera do të jenë në listën e karantinës në Zvicër

Zyra Federale e Shëndetit Publik (BAG) ndryshon listën e saj të karantinës në çdo dy javë. Kështu, ditë më parë ajo ka bërë riaktualizimin e radhës, shkruan sda.ch

Sipas saj, duke filluar nga sot, e hënë, 22 shkurt, Shqipëria, Serbia dhe disa shtete e regjione të tjera do të jenë në listën e karantinës në Zvicër, transmeton albinfo.ch.

Llogaritja për vendet, udhëtimi nga të cilat “dënohet” me karantinë është shumë e thjeshtë: shqyrtohet numri i infeksioneve për 100,000 banorë brenda dy javëve të fundit. Të gjitha vendet, vlera e infeksionit e të cilave është për 60 më e lartë se ajo e Zvicrës futen në listën e karantinës.

Përveç dy vendeve ballkanike, në këtë listë janë edhe këto shtete gjegjësisht regjione:

– Bahreini
– Kolumbia
– Sejshelet
– Shën Lucia
– Shën Vincenti dhe Grenadinet
– Emiratet e Bashkuara Arabe
– Në Gjermani: Brandenburg; Saksonia-Anhalt
– Në Francë: Aquitaine-Limousin-Poitou-Charentes; Qendra – Val de Loire; Ile-de-France; Normandia; Paguan de la Loire
– Në Itali: Marche; Pulia; Umbria