Rregullorja e re për punësim në Gjermani që duhet të dinë shtetasit nga Ballkani

Gjermani vazhdon të ketë nevoj për fuqi punëtore pavarësisht situatës së krijuar nga pandemia e koronavirusit, ku thuhet se ende 54% e sipërrmajeve kanë nevoj për fuqi punëtore të huaj, transmeton Ministria e Lajmeve.

Siç thuhet në njoftimin zyrtarë më së shumti ka nevoj në sektorin e shëndetësisë dhe ndërtimtarisë.

Budenstagu gjerman ka mbështetut vazhdimin e rregullores për punëtore nga Ballkani Perëndimor deri në vitin 2023, edhe pse partia parlamentare AfD kishte propozuar që kjo rregullore duhet të përfundoj në vitin 2021.

Mirëpo ajo që duhet të dinë për regulloren e re për punësim në Gjermani dhe viza pune duhet të ripërsërisin terminet që nga fillimi sepse terminet e kalur tashmë janë anuluar të gjithë për shkak të pandemisë globale.

Rregullorja dhe kushtet për punë

Rregullorja e re nënkupton se deri në dhjetor të vitit 2023 shtetasit e Ballkanit Peremdimor pa përjashtim mun të bëjnë kërkese për vende pune në Gjermani duke filluar nga cikli ulët profesional.

Ajo që është e rëndësishme të dihet se së pari duhet të gjeni një vend pune pastaj të krijoni një kontrate pune pastaj punësimi mund të behët vetëm nëse e miraton Agjenisa Federale e Punës.

Ndërsa ata persona që kanë pasur përfitime sipas kërkesës për azil në 24 muajt e fundit Agjendia Ferale e Punës këtyre personave nuk i jep pëlqim për punësim.