Arrestohet polici i rrejshëm që plaçkiste mërgimtarët në autostradë

Një polic 1963) nga Vranja u arrestua nga anëtarët e Administratës së Policisë nga ai qytet për shkak të dyshimit se ai ishte anëtar i grupit i të cilit në fund të dhjetorit, duke u paraqitur si polic dhe duke përdorur blinker policie në një makinë Audi, ndaloi të huajt në fshati Panevlje, në autostradën Nish – Vranje dhe plaçkiti 10,000 euro nga udhëtarët nga makinat me regjistrim gjerman.

Sipas informacionit nga burime pranë hetimit, gjatë kontrollit në shtëpinë e ish-oficerit të policisë, u gjet një pistoletë automatike, dy bomba, një uniformë policie, një letërnjoftim zyrtar, blinker dhe një tabelë e lehtë me mbishkrimin “ndalo policia”.

Ish polici i arrestuar u urdhërua të mbahej nga policia deri në 48 orë.

Përfaqësuesit e zyrës së prokurorit kompetent, të cilët po marrin përsipër këtë çështje, do të bëjnë një propozim mbi masat e mëtejshme kundër tij dhe ndalimin e mundshëm.

Si kujtesë, sipas burimeve të policisë, grabitja ndodhi në fund të dhjetorit në afërsi të fshatit Prevalac, kur një person me uniformë doli nga “Audi”, i armatosur me një armë automatike dhe vodhi shumën e përmendur të parave nga të huajt.

Dy pasagjerë u plagosën atëherë – njëri nga Shqipëria dhe tjetri nga Maqedonia.

Rasti u raportua në policinë e Vranjës dhe prokuroria kompetente tashmë po punon për të.