Mjekja shqiptare që mori vaksinën anti-Covid, tregon eksperiencën e saj

Mjekja shqiptare që jeton dhe punon në Shtetet e Bashkuara, Irida Molla, ka folur rreth eksperiencës së saj të vaksinimit ndaj Covid-19.

Ajo tregoi se nuk e ka kaluar virusin ndaj edhe e ka bërë vaksinën.

Për fat të mirë e për të gjitha ata që i tremben aplikimit të vaksinës ka treguar se nuk ka pasur asnjë efekt anësor, veç dhimbjes së vendit të shpimit.

“Ndihem fizikisht shumë mirë, pak ndjeshmëri dhimbje tek vendi i njeksionit, që është normale. Asnjë simptomë apo efekt anësor. Jam e lumtur, e gëzuar, është arritje e madhe, jam e privilegjuar të jem pjesë e këtij procesi. Jo asnjë efekt. Këto janë raportuar në vaksinën e Pfizer si elemente minimale, temperaturë më pak se 24 orë, kanë kaluar tashmë dhe nuk kam. Janë dy doza, në 3 javë. Kemi parë dhe humbje jete, edhe kolegë, ka lënë dhe impresion të thellë. Jemi përpara një drite në fund të tunelit.

Indikacionet janë që dhe ata që e kanë kaluar, apo që po e kalojnë, ta marrin vaksinën, s’krijon asnjë problem. Imuniteti që arrihet është më i lartë në antitrupa se ata që e kanë kaluar, indikacioni është që duhet marrë, ndoshta më vonë por duhet, tha Molla për News 24.