Rënia sezonale e flokëve: Arsyet e rënies dhe si mund ta parandaloni

Me ardhjen e vjeshtës fillon edhe e ashtuquajtura “periudha e gështenjës”: është periudha që përkon me ndryshimin e stinës dhe e cila shpesh karakterizohet nga rënia e flokëve

Gjatë kalimit nga vera në vjeshtë dhe nga dimri në pranverë, flokët kanë tendencë të bien, por nëse rënia e tyre vazhdon edhe pas ndryshimit të sezonit, shkaqet mund të jenë të ndryshme, sipas Fanpage.it.

Nëse midis Marsit dhe Prillit dhe midis Shtatorit dhe Tetorit rënia e flokëve është një fenomen normal, gjatë pjesës tjetër të vitit mund të jetë sinonim i diçkaje që nuk hyn brenda trupit tonë. Shkaqet mund të jenë të ndryshme si mungesa e hekurit, tiroidja apo dieta e paekuilibruar dhe në këto raste rënia nuk është më fiziologjike por patologjike.

Sa zgjat humbja sezonale e flokëve?

Humbja fiziologjike e flokëve që shohim gjatë ndryshimeve sezonale është zakonisht e shkurtër dhe zgjat afërsisht dy deri në tre javë. Pas kësaj periudhe do të vini re se flokët tuaj do të duken më të fortë dhe humbja e flokëve do të minimizohet. Në këtë periudhë të ndryshimit të klimës rekomandohet që t’i krihni flokët me delikatesë dhe të shmangni produktet e nxehtësisë.

Si mund ta luftoni rënien e flokëve?

Ekzistojnë disa produkte, shampo dhe zbutës kundër rënies së flokëve por edhe maska dhe suplemente, të cilat janë shumë të përshtatshme në rastet e rënies patologjike të flokëve dhe mund të përdoren edhe gjatë ndryshimeve sezonale.

Përveç produkteve, ekzistojnë masa paraprake të veçanta që mund të ndiqni për t’u përpjekur të shmangni përkeqësimin e rënies së flokëve. Para së gjithash, shmangni kapjen e flokëve bisht. Në këtë periudhë është e rëndësishme t’i lini të lirë dhe t’i krihni me kujdes, mundësisht duke përdorur një krehër druri dhe duke filluar nga maja e flokëve drejt rrënjës. xh.d/abcnews.al