Bitcoin arrin vlerën më të lartë në 13 muaj

Bitcoin ka arritur vlerën më të lartë brenda një viti të hënën. Vlera e tij ka shënuar rritje konstante që nga marsi, ku i është trefishuar vlera.

Vlera e kriptovalutës më të madhe u rrit për 4.4%, në 12,424 dollarë. Kjo është vlera më e lartë që nga korriku i vitit 2019. Bitcoini ka pësuar rritje për 70% këtë vit, duke e bërë kështu njërën nga asetet më të fuqishme, shkruan Reuters.

Rënia e kësteve të interesit dhe programeve të mëdha të blerjes së bonove nga bankat qendrore në botë kanë rritur kërkesën për kriptovaluta, duke u parë nga investitorët si mbrojtje kundër inflacionit për shkak të furnizimit të tyre të pavarur.