PDK: Qeveria në detyrë ka dështuar në luftën kundër pandemisë, po manipulon me shifra

Zëdhënësi i Partisë Demokratike të Kosovës, Avni Bytyçi, thotë se në mesin e 100 dështimeve të njëpasnjëshme që ka bërë qeveria Kurti në 100 ditëshin e parë, numrin më të madh e zënë dështimet në luftën kundër pandemisë.

“Në prezantimin e 100 ditëshit por edhe në rrethana të tjera, kryeministri i shkarkuar si dhe qeveritarët e tjerë janë mburrur sikur Kosova ka shkëlqyer në menaxhimin e pandemisë. Madje kanë folur superlativa qesharake të tipit Kosova model për Evropën edhe tërë Botën”, shkruan Bytyçi në Facebook.

Mirëpo, shkruan ai, “nuk ka nevojë që të shkohet aq larg, mjafton të krahasohet me shtetet fqinje për të kuptuar traditën e mashtrimit dhe dizinformimit që ka ndërtuar qeveria Kurti”.