Mjekja shqiptare në Kanada fitoi çmimin “Michelle Harkness Mentorship Award” për 2020-ën

Mjekja e suksesshme shqiptare në Kanada, Kozeta Miliku, është vlerësuar me çmimin “Michelle Harkness Mentorship Award” për 2020-ën, një çmim me rëndësi për studiuesit e fushës shkencore të mjekësisë.

Mes karrierës akademike dhe punës si mjeke, ajo është e angazhuar edhe në komunitetin shqiptar, ku drejton shoqatën shqiptaro-kanadeze në qytetin Uinëpeg (Winnipeg) të Manitobas.

Në njohje të këshillimit të jashtëzakonshëm nga jo-hetuesit në hulumtimin, edukimi i sëmundjeve alergjike, në çdo fazë karriere ose në ndonjë sektor (përfshirë studentë, shokë pas doktoratës, stafin kërkimor, stafin teknik, stafin administrativ, anëtarët e komisionit dhe industrisë), përfituese e MHMA-për vitin 2020 doli të jetë shqiptarja, Kozeta Miliku. /Albinfo.ch.