Macron : Armiku ynë sot është terrorizmi ndërkombëtar, veçanërisht terrorizmi islamik!

Pas debatit të shkaktuar rreth NATO-s ku së fundi Presidenti Amerikan Donald Trump akuzoi Presidentin Francez Macron se ky i fundit e kishte ofenduar NATO-n.

Të dy presidentët u takuan dje në kuadër të Samitit të NATO-s që mbahet në Londër në 3 dhe 4 dhjetor të 2019-ës.

Në kuadër të kësaj Presidenti Macron ka shkruar në llogarinë e tij në twitter duke theksuar se sot armiku kryesor është terrorizmi ndërkombëtar gjegjësisht terrorizmi islamik, raporton ministrialajmeve.com

Macron në tweeterin e tij:

Kush është armiku i NATO-s? Rusia nuk është më armik. Ajo mbetet një kërcënim por është edhe partner në tema të caktuara. Armiku ynë sot: terrorizmi ndërkombëtar, veçanërisht terrorizmi islamist.

( origjinali –
Qui est l’ennemi de l’OTAN ? La Russie n’est plus un ennemi. Elle reste une menace mais est aussi un partenaire sur certains sujets. Notre ennemi aujourd’hui : le terrorisme international, et en particulier le terrorisme islamiste.