Shqiptari fiton çmimin e vitit në SHBA

New York City Association of Hotel Concierges, shkruan në faqen e sja të internetit se pronari dhe Presidenti i restoranteve më të famshme në NY dhe në krejt shtetet e SHBA, deri në Japonin e largët , Benjamin Restaurant Group me Shqiptarin z.Alban Benjamin Prelvukaj, u nderua me çmimin e arritjes jetësore 2019 NYC Hotel Exellence Aëards! – “Lifetime Achievement Aëard for the 2019 NYC Hotel Excellence Aëards“, raporton gazeta Bota sot.

Po ashtu Neë York City Association of Hotel Concierges, shkruan se Benjamin Prelvukaj ka qenë një mbështetës i madh i komunitetit që nga dita e parë. Me një ekip të shquar në të tre restorantet e tij të mahnitshme të NYC, Benjamin Steakhouse Prime, Benjamin Steakhouse dhe The Sea Fire Grill, nuk ishte as pyetje kur juria e ndarjes së këtij cmimi do të vendoste se kujt duhet të shkonte cmimi “The Silver Plume Lifetime Achievement Aëard 2019”.

Alban Benjamin Prelvukaj ka treguar vazhdimisht për historinë e tij të jashtëzakonshme të një shqiptari të suksesshëm në Amerikë.

Fillimisht ai punoi si kamerier, pastaj u bë pronar i restoranteve më të mirë në Neë York dhe tani ai tashmë është i pranishëm në Japoni.”Sot kam 4 restorante në Neë York dhe një në Tokio. Unë jam shqiptari i parë që kam një restorant në Japoni. It’sshtë shumë i suksesshëm deri më tani”, thotë Prelvukaj.

Unë nuk e kisha ëndrrën amerikane, por kur filloi lufta në Kosovë dhe situata ekonomike u bë më e vështirë, ne vendosëm të largohemi”, thotë Prelvukaj, i cili shprehet se shumica e punonjësve të tij janë shqiptarë.

“300 punëtorë janë shqiptarë nga 550 në total. Unë jam shumë i lidhur me komunitetin shqiptar sepse dua të hap derën për rininë shqiptare në mënyrë që të vazhdojnë jetën e tyre në Neë York”, thotë Prelvukaj.

Shqiptaro Amerikani Prelvukaj ka bër emër në skenën e restoranteve në Neë York City duke hapur Benjamin Steakhouse dhe dy eateries të tjera topnotch.

Benjamin Prelvukaj është sipërmarrësi i ri ambicioz që themeloi Benjamin Steakhouse.

Prelvukaj, së bashku me një alumni tjeter Peter Luger, kunati i tij, Ben Sinanaj — hapën Benjamin Steakhouse në 2006, duke e vendosur atë si një nga destinacionet kryesore në Neë York, te ketyre restoranteve. Arritjet e Prelvukaj që kur arriti në këtë vend janë dëshmi se ëndrra amerikane është ende nji realitet.