Zv. kryeministri për Çështje Evropiane i Maqedonisë, Bujar Osmani: Nuk duam t’i forcojmë marrëdhëniet me Serbinë në kurriz të Kosovës

Duke u përgjigjur në pyetjen e gazetarëve, zv. kryeministri për Çështje Evropiane, Bujar Osmani sot tha se ai është i angazhuar personalisht në lirimin e Tomor Morinas, ish-pjesëtar i UÇK-së, i cili u arrestua pesë ditë më parë në pikën kufitare të Bllacës, me një urdhër të lëshuar nga Interpol në Lyon.

“Pres përgjigje, unë i kam bërë kërkesë zyrtare gjykatësit që po zhvillon procedurat për të më lejuar që ta vizitoj. Gjatë ditës do të shkoj në institucion për ta vizituar sepse është e qartë se nuk ka koordinim midis avokatit të tij, kërkesë ekstradimi etj …”, tha Osmani, duke shtuar se është e dhimbshme që pas 20 vjetësh konflikti, siç tha ai, njerëzit ende duhet të ndalohen dhe arrestohen për konfliktin, përcjell Telegrafi Maqedoni.

Duke parë se urdhri është lëshuar nga selia e Interpolit në Lyon, ai tha se gjyqësori në vend duhet të kalojë procedurat e nevojshme gjyqësore derisa Ministria e Drejtësisë të vendos për mos ekstradimin e Morinës.

“Deri në këtë moment, informacioni tona janë se avokati nuk ka paraqitur ende një kërkesë në Ministrinë e Drejtësisë. Ne jemi në kontakt me Ministrin e Drejtësisë çdo ditë”, tha Osmani.

Ai theksoi se në situata të tilla, për aq sa politika mund të ndikojë, tha se “ne po bëjmë gjithçka që është e mundur dhe Morina duhet të lirohet urgjentisht”.

“Dhe në konferencën e sotme për shtyp, e cila supozohej të merrte pjesë edhe ambasadorja e Serbisë dhe të promovonim bashkëpunimin, është pikërisht mesazhi që duam marrëdhënie të mira me Serbinë, por jo në kurriz të marrëdhënieve të mira me Republikën e Kosovës”, tha Osmani.