Laborator për falsifikim dokumentesh në shtëpi, në pranga shqiptari me tri identitete në Greqi

Një 50-vjeçar shqiptar është vënë në pranga nga autoritetet greke, nën akuzën e ngritjes së një laboratori të mirëfilltë për prodhimin e dokumenteve false.

I ndaluari akuzohet për veprat penale të falsifikimit, pranimit dhe asgjësimit të mallrave të vjedhura, posedimit të dokumenteve të udhëtimit të palëve të treta, si dhe për armëmbajtje pa leje.

Sipas informacioneve paraprake të komunikuara nga Policia, shqiptari, bazuar në dokumentet që zotëronte, kishte tri identitete, një pasaportë greke, një leje qarkullimi shqiptare, një leje qëndrimi greke dhe tre patenta shoferi greke të destinuara për shitje të menjëhershme, si dhe një shumë prej 4,040 euro.

Pas kontrollit të ushtruar në banesën e tij, janë sekuestruar në cilësinë e provës materiale: 7 laptopë dhe 1 kompjuter giks, 11 printera, 49 ID, 39 pasaporta, 90 makinë lejet e kapaciteteve, 3,233 fletë të vetme nga autoritetet për pasaportë greke, 61 njëshe nga autoritetet për karta dhe pasaporta të huaja, 55 pasaporta udhëtimit shqiptare, 31 spanjolle, 23 rumune, 9 italiane, 6 bullgare, 75 karta identitetit dhe pasaportat italiane, 17 të Qipros dhe të vendeve të ndryshme, 6272 euro, një revolver të markës CZ, si dhe 55 fishekë të kalibrit 38mm.

Në vijim të hetimeve, 50-vjecari shqiptar u dërgua në Prokurorinë e Shkallës së Parë në Athinë.