Dizajneri i iPhone-it largohet nga kompania Apple

Britaniku, Jony Ive, që për më shumë se dy dekada i ka ndihmuar kompanisë Apple të kthehet në emrat më të vlefshëm në botë, ka njoftuar se do të pushojë aktivitetin e tij.

Ai ka dizajnuar pajisjet, iMac, iPod dhe iPhone, mirëpo tani do kontribuojë në kompaninë e tij kreative, LoveFrom.

“Tani më duket se është koha ideale për ta bërë këtë ndryshim”, ka thënë ai.

Shefi i kompanisë, Apple, Tim Cook, ka thënë se roli rigjallërues i Ive “nuk mund të ekzagjerohet”.

Largimi i tij vjen në kohën e ndryshimeve të mëdha që po ndodhin në gjigantin teknologjik.

Shefja e shitjeve, Angela Ahrendts, është larguar po ashtu në muajin prill dhe investitorët janë të shqetësuar për numrin në rënie të shitjeve.