“Black Hawk”, dhuratë nga SHBA për ushtrinë shqiptare

Forca ajrore shqiptare pritet që të shtohet me tre helikopterë të tjerë luftarake, te tipit “Black Hawk”.

Gjate vizitës në Pentagon, ministrja e Mbrojtjes Olta Xhaçka nënshkroi marrëveshjen për dhurimin e tre mjeteve fluturuese luftarake si dhe vizitoi gardën kombëtare të Nju Xhersit, ku mbahen disa nga helikopterët e tipit “Black Hawk”

Amerikanët pritet së shpejti të nisin trajnimin e pilotëve dhe teknikëve shqiptarë për helikopterët e rinj që do t’i shtohen forcës tonë ajrore, ndërsa do të garantojnë edhe mirëmbajtjen e tyre. Marrëveshja lë të hapur mundësinë që numri i helikopterëve të shtohet në të ardhmen.